Tondovo kuře



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Čtvrtky kuřete, cibule, česnek, mrkev, celer, petržel, kečup, rajský protlak, sůl,cukr, provensálské koření

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme. Pekáček vymažeme olejem, dno posypeme cibulí nakrájenou na kolečka, na plátky nakrájenou mrkví, petrželí a celerem. Na zeleninu dáme kuře. Posypeme prolisovaným česnekem a cukrem. Pomažeme protlakem, zalijeme kečupem a posypeme provensálským kořením. Nakonec trošku podlijeme vodou a dáme péct do trouby nejméně na hodinu a půl.

Dno vymazaného pekáčku poklademe cibulí nakrájenou na kolečka.
Přidáme mrkev.
...celer a petržel.
...nasolené kuře s česnekem.
...pomažeme protlakem.
...zalijeme kečupem a posypeme provensálským kořením.