uzený řízek :-P

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

uzené maso,vejce,mouka,strouhanka,sušený česnek,lžička hořčice

POSTUP PŘÍPRAVY

uzený špalíček masa,lze použít jakékoli,moravské krkovici, na tohle je lepší když má maso aspoň malý proužek tuku,řízek je šťavnatější,dětem zase dělám z uzaného krůtího filé,takže opravdu jakékoli. Maso vcelku vložíme do vroucí vody a vaříme téměř do měkka,mezitím rozmícháme hořčici se sušeným česnekem (dětem nedávám).
Po uvaření vyjmeme maso,vývar lze použít na polévku kdo má rád. Maso nakrájíme na plátky,jemně potřeme směsí hořčice s česnekem,můžeme nechat chvíli uležet nebo rovnou obalit jako řízek a smažit :-) Nejlepší je s bramborovou kaší s trochou osmažené cibulky. Je to kalorická bomba,ale jednou za čas :-)