Kynutý litý koláč s tvarohem, rebarborou a jahodama stojí za to vyzkoušet!!!!!! Rychlovka!!!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 a 1/2 hrníčku ( 250 ml) polohrubé mouky, 1 a 1/4 hr mléka, 6 lžic rozpuštěné hery nebo másla, 1/2 kostičky droždí, sůl, 3 lžíce cukru, 2 žloutky,špetka soli, drobenka ( 1 hrníček hrubé mouky, 1/2 hr. cukru, asi 4 lžíce másla

POSTUP PŘÍPRAVY

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme rozdrobené droždí, rozpuštěný tuk a postupně mléko a mouku a vypracujeme řídké těsto, které necháme asi hod. vykynout. Můžeme míchat šlehačem, nebo ručně. Po vykynutí nalejeme na vyšší plech, těsto roztáhneme rukama potřenýma olejem, poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě. Pokud chcete nižší koláč, rozetřete na velký plech, pokud budete dělat na vyšší plech, ovocem nešetřete, nepropadne. Je to rychlé a odpadá matlání a válení těsta. Je výborný s jakýmkoli ovocem....meruňky, jahody, třešně, rybíz, když je ovoce kyselejší můžete ještě pocukrovat před nasypáním drobenky, pod ovoce můžeme nalít tvaroh rozmíchaný s vajíčkem a van. cukrem, koláč je pak vláčnější je pak vláčnější...
Tento recept už tu jednou mám, toto je jen pro inspiraci, ale vkládám recept, ať nemusíte složitě hledat, snad to nevadí.....

umíchané těsto, trochu tužší než na lívance
a takhle nám to asi po hoďce krásně vykyne
s třešněma, klidně přidat víc třešní
a s borůvkama na vyšším plechu, kdo rád nízké těsto, dá na velký klasický plech