Smetanová omáčka s fazolkovými lusky-za 30minut hotovo

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300-500g čerstvých fazolkových lusků, 1/2 cibule, 1,5 lžíce hl.mouky, cca 300ml mléka, bujon bez glutamátu, 1/2 kelímku smetany ke šlehání 30%, olej na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdříve si omyjeme lusky, usekneme špičky a nožem odřízneme tu část co se lusk otvírá a i na druhé straně, co lust drží pohromadě :-), nakrájíme na špalíky cca 3cm dlouhé. Do vyššího kastrůlku, hrnce nebo rendlíku dáme trošku oleje, přidáme 1/2 na drobno nakrájené cibule, osmažíme do zlatova. Pak přidáme hladkou mouku a mícháme do zčervenání. Potom zředíme troškou studené vody (asi hrníček) a pořádně rozmícháme, aby nebyly hrudky. Přídáme fazolky a zalijeme mlékem, přidáme bujon a stále mícháme, aby se nám mléko nesrazilo! Po 20ti minutách přilejeme smetanu a ještě tak 2 minutky mícháme. Dochutíme solí či pepřem-jak kdo chce :-)-ale pro děti není potřeba. Vhodná příloha-knedlík