Krémová česnečka v chlebu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Sádlo, hladká mouka, cibule, česnek, brambory, smetana, sůl, pepř, voda. Na chleba - podle Zuzany Kolowratové (Bzukova2) - 380 ml vody, 1,5 lžíce octa, 3 lžíce oleje, 1,5 lžičky cukru, 3 lžičky soli, 360 g hladké mouky, 215g žitné mouky chlebové, 75g pšeničné celozrné mouky, kmín, droždí - 1 a 1/2 lžičky

POSTUP PŘÍPRAVY

Na sádle orestujeme cibuli a česnek, přisypeme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme vodou, přidáme nakrájené brambory a osolíme. Když jsou brambory měkké, tak polévku rozmixujeme ponorným mixérem, podle chuti přilejeme smetanu, případně přidáme ještě čerstvý prolisovaný česnek a okořeníme.
Chleba - těsto připravuji v pekárně - http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=93281&user=125300 - z této dávky jsem měla 6 malých bochánků. Moc polévky se do nich nevešlo, ale zájemci si mohli přidat a chlebík se alespoň snědl celý.

- upečené chlebíky