Gulášová polévka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Hovězí maso (kližka, přední) cibule sádlo brambory hl. mouka na jíšku majoránka, sůl, pepř, kmín, česnek, červená paprika

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli nakrájíme na kostičky, dáme ji na rozpálený omastek. Mícháme dokud není hnědá. Přidáme na drobno nakrájené maso, opečeme, přidáme sl. papriku, kmín, zamícháme a podlijeme horkou vodou. Přidáme koření. Když je maso skoro měkké, přidáme jíšku (nejlepší je ze sádla a hl.mouky). Ke konci přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a rozetřený česnek.
Kdo chce rychlejší variantu, jde udělat z mletého hovězího masa.

připravené masíčko
cibule dozlatova
přidáme maso a orestujeme
přidáme sl. papriku
zalijeme, vaříme, ke konci přidáme jíšku a brambory a dochutíme