POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Hovězí maso (kližka, přední) cibule sádlo brambory hl. mouka na jíšku majoránka, sůl, pepř, kmín, česnek, červená paprika
POSTUP PŘÍPRAVY
Cibuli nakrájíme na kostičky, dáme ji na rozpálený omastek. Mícháme dokud není hnědá. Přidáme na drobno nakrájené maso, opečeme, přidáme sl. papriku, kmín, zamícháme a podlijeme horkou vodou. Přidáme koření. Když je maso skoro měkké, přidáme jíšku (nejlepší je ze sádla a hl.mouky). Ke konci přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a rozetřený česnek.
Kdo chce rychlejší variantu, jde udělat z mletého hovězího masa.
připravené masíčko |
cibule dozlatova |
přidáme maso a orestujeme |
přidáme sl. papriku |
zalijeme, vaříme, ke konci přidáme jíšku a brambory a dochutíme |