SUPER SNADNÝ PIŠKOTOVÝ KORPUS



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 vajec, 200 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky (pokud jsou menší vejce uberte množství mouky cca o 30 g), 10 lžic horké vody (nemusí být vařící, ale hodně horká)

POSTUP PŘÍPRAVY

Celé roky jsem se trápila s všemožnými recepty na piškotový korpus, jejichž výsledkem vždy byla připosražená placka. Nakonec mi manželova maminka, skvělá cukrářka, poradila tento úžasný a snadný recept. A ono to jde :o)

Takže oddělíme bílky od žloutků a žloutky šleháme s cukrem, po chvíli přidáme vodu a šleháme do hustší pěny (dost to nabude), buďte trpělivé není to hned (ručním el. šlehačem na rychlost 3-4 šlehám 6-8 min!). Z bílků ušleháme tuhý sníh a malou část opatrně vmícháme do pěny. Postupně přidáváme mouku, vždy OPATRNĚ vmícháme (vařečkou a zlehka, nikoliv šlehačem!!!). Nakonec zlehka přimícháme zbytek sněhu.
Pečeme v mírné troubě (já nastavuji teplotu 150-160 stupňů) cca 45-50 min. Nechejte ve formě vystydnout, pak vyklápějte, vyndávejte (dle formy :o) )
Pokud chcete kakaový korpus, jen se část mouky nahradí stejným množstvím kakaa.
Je to fakt velice snadné a úspěch zaručen.

Žloutky šleháme s cukrem
Přidáme vodu
Vyšleháme do hustší pěny
Opatrně vmícháme malou část tuhého sněhu z bílků
Postupně přimícháváme mouku
Nakonec zlehka vmícháme zbytek sněhu
Nalijeme do formy a pečeme v mírné troubě
Hotovo :o)
Nakonec ozdobíme jak je libo :o)
Poslední pečení - a pro inspiraci - krém 1 tvaroh ve vaničcce, 2 kysané smetany, 1 smetana ke šlehání - vyšlehaná pěkně do tuha, zlehka promíchat s vanilkovým cukrem (zde se opravdu vyplatí dát skutečně vanilkový a né náhražku) - forma průměr 30 cm, dvakrát prokrojeno, přes noc v lednici pěkně ztuhlo a ráno do zbytku krému přidána ještě jedna do tuha vyšlehaná šlehačka na zdobení, aby bylo pevnější (nerada používám ztužovače)