špaldovo-žitný "zdravý" cheba pro začátečníky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

špaldová mouka chlebová,žitný celozrná mouka(jedno jaká,hrubě mletá),kvásek-i sušený,semínka,sůl,voda,cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

celkem 330ml vody,350-400 g špaldové mouky + 150-100g žitné(aby bylo celkem půl kila),kvásek(1 pol.lžíce sušeného),troška soli,cukru,semínka dle libosti-slunečnice,dýně,len....vše zamícháme,dáme na několik hodin "kynout",potom vložím do trouby a peču na asi 180 stupních nejméně hodinku.můžete přidat pro začátek půl kávové lžičku suš.droždí(at pěkně nakyne).později vložím podrobný postup s domácím kváskem+poměry,droždí nemusíte vůbec použít.toto je recept na opravdu velmi!!! rychlou přípravu a lahodný,vonavý chlebík

použitá špaldová mouka-je skvělá!!!!
semínka dovnitř i nahoru-dle libosti
..ještě vyndat z lednice SASOVSKOU klobásku(z biofarmy Sasov-je nej,nej!!!!) a může se hodovat:-)))))