Zdravá!!!domácí medová šunčička-bez rychlosoli!!!!!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

masíčko-vyberte si:krůtí,kuřecí,telecí,vepřové,králíčí nebo dle libosti-ne hovězí!!!!vincentka,himalájská sůl,koriandr,kmín,červenářepa,med,cukr moučka,stroužek-dva-tři česneku:-)

POSTUP PŘÍPRAVY

postup a recept je na kilo masíčka.kilo masa upraveného dle fota a červenou řepu+ ASI 20 g soli(spíš méně a dosolovat) dáme do mísy a dlouho hněteme!!!!až "povolí bílkovina"-maso je takové oslizlé,lepkavé+ přidáme koření asi 1,5-2 dl Vincentky(když je maso hodně štavnaté,i méně),opět promícháme,pak nakonec dodáme stroužky česneku,med a cukr a dáme uležet na dva dny dochladna.naplníme sáček,vložíme do šunkovaru-nemusí být-stačí naplnit do sáčku na tlačenku-vaříme hodinu na 70-80 stupnů,vychládlou můžeme hned jíst.Himalájsokou sůl můžete nahradit asi i obyč.-nemá ale zkušenosti,tu nepožívám

maso nakrájíme na minikostičky,část naškrábeme nebo rozmělníme even.pomeleme,nasekáme v sekáčku,řepu nastrouháme naplátky škrabkou na brambory,můžeem dodatpár kostiček jného druhu masa(pro hezčí vzhled v řezu)
připravíme si další ingredience-na obrázku chybí med,cukr moučka-obojího tak KL,koriandru pár zrníček-rozdrtit-asi deset,kmínu taky tak 20 kousků-česnek necháme celý a dodáme až po hnětení
plátky řepy krásně obarví maso-nebojte se mnižství řepy-klidně celou velikosti pomeranče.hněteme dohromady i se solí
dodáme med+cukr+koření a opět hněteme-ještě chvíli.dolijeme vincentkou,přidáme česnek a zamícháme rukou
nahoru jsem dala medvědí česnek ještě....
zatížila a šup na dva dny do lednice.mezitím každý den promíchávám.
po dvou dnech vytáhnu plátky řepy,medvědí česnek,naplním sáček,vložím do šunkovaru a vařím-hlídám si teplotu!!!!at nikdy nepřekročí 80 stupnů.
ještě teplou si ji někdy obalím ve směsi koření-tentokráte v pepřovém se šípkem
pokud se nepovede vytáhnout všechna řepa-NEVADÍ!!ona je v šunce fakt dobrá-i pes to žere:-)))))))))dobrou chut!!!!!!