POTŘEBNÉ PŘÍSADY
max.3dl vody + špaldová chlebová mouka-280g asi,+žitná celozrná mouka-120g asi-ČJ suš.droždí a PL sušenýkvásek,sůl a špetka cukru.jádělám z kvásku domácího,pokud nemáte-tohle je taky výborné řešení.+různá semínka(dýně,slunečnice.len,sezam)hrubá sůl,může býti kmín.sušená smaž.cibulka.
POSTUP PŘÍPRAVY
těsto uhněteme(cibulku i semínka můžete dát i dovnitř)-já ručním hnětačem-můžete v pekárně,nechat kynout,potom vyrobit bochánky+posypat,chvíli nechat kynout na plechu-péct necelou hodinku)jak kdy,prostě,až zhnědnou) při asi 200st.
dnes kynulo 2 hodinky-je zima:-))) |
posypat tím,nač máte chutě a šup ještě chvíli kynout do trouby |
recept na výbornou domácí játrovku vložím taky....................příště:-)) |