špaldovo-žitné celozrné bochánky-se semínky a smaženou cibulkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

max.3dl vody + špaldová chlebová mouka-280g asi,+žitná celozrná mouka-120g asi-ČJ suš.droždí a PL sušenýkvásek,sůl a špetka cukru.jádělám z kvásku domácího,pokud nemáte-tohle je taky výborné řešení.+různá semínka(dýně,slunečnice.len,sezam)hrubá sůl,může býti kmín.sušená smaž.cibulka.

POSTUP PŘÍPRAVY

těsto uhněteme(cibulku i semínka můžete dát i dovnitř)-já ručním hnětačem-můžete v pekárně,nechat kynout,potom vyrobit bochánky+posypat,chvíli nechat kynout na plechu-péct necelou hodinku)jak kdy,prostě,až zhnědnou) při asi 200st.

dnes kynulo 2 hodinky-je zima:-)))
posypat tím,nač máte chutě a šup ještě chvíli kynout do trouby
recept na výbornou domácí játrovku vložím taky....................příště:-))