Kefírová buchta trošku jinak



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

30 dkg cukru krupice, 35 dkg polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 lžička jedlé sody, 1 sklenice kokosu, 2 hrsti vlašských ořechů,1 sklenici oleje, 1 vajíčko, 1/2 l kefíru a asi 1 sklenici mléka. Náplň: rum, 1 zakysaná smetana, cca 4 lžičky cukru moučka, 1margot čokoláda (já dávám tu větší)

POSTUP PŘÍPRAVY

Smícháme 30 dkg cukru krupice, 35 dkg polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 lžička jedlé sody, (moje vylepšení: 1 sklenice kokosu, 2 hrsti vlašských ořechů potlučených v sáčku paličkou na maso - není příliš rozdrolené a v buchtě úžasně křupe a přitom nemusíme vytahovat mlýnek). Zamícháme a přidáme 1 sklenici oleje, 1 vajíčko, 1/2 l kefíru a asi 1 sklenici mléka. Pokud nemám tolik kefíru, přidám více mléka - dělala jsem x-krát a vždy byla buchta vynikající (prostě tak ať je těsto takové řídké). Peču cca 20 min na 150 °C.
Po vychladnutí poleju rumem po celém plechu a rozetřu 1 zakysanou smetanou s cca 4 lžičkami cukru moučka (to dle chuti každého) a nakonec nastrouhám margot čokoládu. Pokud nemám margot nebo zak.smetanu, rozpustím čokoládu na vaření a posypu kokosem.
Buchta je díky tomu, že se nešlehá, ale pouze míchá opravdu rychlovka, chuťově výborná a dá se s ní pohostit jakákoliv (i náročná) návštěva.