ZLATÝ SIRUP - GOLDEN SIRUP



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g cukru, 350 ml vody, 2 platky citronu

POSTUP PŘÍPRAVY

Velice oblíbený sirup do moučníků, koláčů, také na přelití palačinek. Oblíbený v cizích zemích. Používá se v anglické kuchyni jako sladká poleva na pudinky či palačinky . U nás NENÍ k sehnání , proto dávám recept, na výrobu doma :-))
Tento sirup je třeba před použitím nechat stát alespoň 2 měsíce (platí především pro přelívání mooncakes, kdy na jeho kvalitě závisí trvanlivost mooncakes), vydrží až 1 rok. Pro přelití palačinek nebo pudinku je možné použít ihned po vychladnutí (druhý den).
Do anglickych receptů - jsem jej davala hned druhy den. 2 měsíce jsem tedy nečekala :-)

Také tento sirup hodně používají v časopise (nově na stáncích se silikon.doplnky) - PEČENÉ DOBROTY


Uděláme si první karamel ze 100g cukru a 25 ml vody.
Jak zhnědne , přidáme zbytek cukru a zbytek vody. plus 2 plátky citrónu.
Karamel se nám rozpustí . Cele se nam to rozpustí do sirupu.
Sirup není v této fázi moc husty, zhoustne přes noc.
Pokud vam do rána nezhoustne, nic se neděje, stačí znovu povařit :-)

přelití palačinek, lívanců