ČOČKA ŽRAVKA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

velká cibule,oliv.olej,česnek-asi 4stroužky,uvařená čočka-asi 30dkg pro rodinu(nebo dle žravosti),15dkg anglické slaniny libové(nebo uzené,párek aspol.),porek,kečup

POSTUP PŘÍPRAVY

čočku den předem namočíme.další den uvaříme v neosolené vodě-vařila jsem asi 1/4hodiny a už byla měkká.
velkou cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na lžíci oliv.oleje,postupně přidáme nasekaný česnek najemno,pórek nakrájený na jemná kolečka,na kostičky nakrájenou libovou anglickou.osmahneme,až je cibule nasládlá,nalijeme trochu kečupu-podle chuti,kdyžtak můžem přidat-dala jsem asi 7lžic.nechat ještě probublat,pak přidat čočku,promíchat,opět nechat prohřát.pak až teprve solit-s tím opatrně,anglická už slaná je,tak postupně přidávat.dala jsem vega koření a aje to možná chutnější.je to fakt moc žravé a syté,chutnala i dětem.může se podávat s vejcem,my jsme měli jen tak s tmavou bagetkou.
recept není můj,je vyzkoušený z recepty.cz

osmahnout nakrájenou cibuli,česnek,porek a anglickou
přidat čočku a je to.pokud ji máte už uvařenou(dala jsem si vařit ráno,než jsem šla do města),tak je oběd za 1/4hoďky hotový