Bramborový salát bez majonézy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 kg brambor, 1 - 2 skleničky zeleninové směsi do bramb. salátu "Znojmia", 1 větší červená cibule, 1 jablko, 1 - 2 lžíce plnotučné hořčice, nakládané okurky 3 - 4 ks, okurkový nálev, 1 zakysaná smetana 180 g a 1 bílý jogurt 150 g, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvaříme, oloupáme a nakrájíme brambory na malé kostičky, /či protlačíme přes drátěnou mřížku/, přidáme najemno nakrájenou cibuli, zeleninovou směs "Znojmia", hořčici podle chuti, nastrouhané oloupané jablko, nastrouhané nakládané okurky. Přidáme zakysanou smetanu a jogurt, sůl a promícháme. Pokud je salát suchý, zalijeme ho trochou okurkového nálevu až do požadované konzistence. Znovu promícháme, dosolíme a necháme v chladnu uležet do druhého dne.
Vejce nedávám ze zdravotních důvodů a vůbec to není poznat, salát je tak dobrý, jako by v něm byla majonéza i vejce. Přeji dobrou chuť!