LANGOŠE - bez kynutí



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g hladké mouky,
1/2 bílého jogurtu,
1/4 l mléka,
25 g droždí,
1/2 lžičky jedlé sody,
kostka cukru,
sůl, olej + fritovací hrnec,
kečup, sýr cihla, česnek...

POSTUP PŘÍPRAVY

Z droždí, mléka a kostky cukru uděláme kvasek...
Do velké mísy nasypeme mouku, jogurt, sodu, špetku soli a kvasek, těsto prohněteme.
Bez dalšího kynutí, začneme oddělovat kousky velké asi jako tenisový míč a vyválíme v placku, položíme do rozpáleného (180st.) oleje, pečení trvá asi minutu, otočíme - nejlépe kuchyňskými kleštěmi, osmažíme po obou stranách, vyndáme na talíř - můžeme potřít rozmačkaným česnekem s vodou a solí anebo kečupem a strouhaným sýrem...
Langoše doma připravené vyjdou jeden asi na 8,- !!!!! Tahle dávka je asi na 12 - 15 ks...
DOBROU CHUŤ!!!!