Zeleninové brambůrky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 velké mrkve 3 velké brambory 3 středně velké batáty (sladké brambory) 2 středně velké červené řepy panenský olivový olej sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na co nejtenší plátky. Plech vyložíme pečícím papírem a na něj naskládáme nakrájenou zeleninu. je dobré dělat každou zeleninu zvlášť na plechu, protože každá se peče trošku jinou dobu. Každý plátek zeleniny přetřeme peroutkem olivovým olejem.
Pečeme při zhruba 130°C tak dlouho dokud není zelenina křupavá.

Upečené nejlépe hned konzumujeme posypané solí. Ale vydrží i v sáčku, ale čím čerstvější, tím lepší. Pokud budete brambůrky skladovat, tak je nesolte. Až těsně před konzumací, jinak brambůrky zvlhnou a to pak není ono.