KŘEHKÝ REBARBOROVÝ KOLÁČ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Recept z internetu, ale úžasný a jde i z mražené rebarbory

POSTUP PŘÍPRAVY

Křehký rebarborový koláč

Ingredience

těsto: 600 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 300 g moučkového cukru, 1 lžíce kakaového prášku, 3 vejce, 250 g hery
tvarohová náplň: 500 g tvarohu, 2 vejce, 6 lžic moučkového cukru, 1 vanilkový cukr
500 g rebarbory, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 lžíce skořice

Postup

Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto. Rozdělíme na dvě poloviny.

Rebarboru oloupeme a pokrájíme na kousky.

Tvaroh rozmícháme s cukrem a žloutky. Je-li moc hustý, zředíme trochou mléka. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do tvarohu.

Polovinu těsta rozválíme a přeneseme na plech vyložený s papírem na pečení. Na těsto rozetřeme tvaroh a na něj rovnoměrně rozložíme rebarboru. Posypeme skořicí a vanilkovým cukrem.

Druhou polovinu těsta rozválíme stejně jako první, přeneseme na rebarboru a propícháme vidličkou.

Vložíme do trouby vyhřáté na 175°C a pečeme asi 35-40 minut.

Krájíme po vychladnutí, lehce pocukrujeme.

Přidáno: 8.5.2010