Maxi trdelníky "z konzervy" :-)))



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Recept převzatý odtud z mmb a je výborný! Zadělávala jsem ho v DP. Těsto: 200ml mléka, 100ml vody, 3 lžíce oleje, 1 celé vejce, 500 g hladké mouky, kostka droždí, 1 polévková lžíce cukru, špetka soli. Na posyp: žloutek na potření před upečením, rozpuštěné máslo na potření po upečení, sekané oříšky, krystalový nebo vanilkový (skořicový) cukr - jak kdo má rád Nemám trubičky na kremrole a děti nechtěly čekat až je koupím, takže jsem zapátrala po něčem kulatém, co by se v troubě nevzňalo :-) a napadly mne prázdné konzervy od ananasu. Pokud máte doma žravá dítka, tak je to velikost ideální :-) Pro parádu na talíři doporučuji ale spíše užší konzervu! Ale jinak za pár korun obrovský úspěch :-)))

POSTUP PŘÍPRAVY

Ingredience na těsto dle pořadí "v přísadách" dát do pekárny a nechat ji pracovat za vás :-) Po vykynutí rozdělit na stejně velké bochánky, velikost dle velikosti plechovek (ty naše byly 4). Urolovat z nich dlohé žížaly cca na tloušťku palce a pak je namotávat na připravené plechovky. Mezi jednotlivými skružemi ponechte malou mezerku. Když máte celou žížalu namotanou na plechovku, tak ještě plechovku poválejte (nebojte se na ni přitisknout), aby se jednotlivé skruže spojily a zploštily. Poté těsto potřete rozšlehaným žloutkem (ředila jsem troškou mléka) a obalíte v cukru smíchaným s oříšky. Péct dle trouby, já pekla na 180 st. cca 25 min. Po upečení natřít rozpuštěným máslem a ještě poválet ve zbylém cukru s oříšky. Až potom vysunout konzervu. Byla to opravdu mňamka :-))

Po pročtení různých nářků na špatné sundavání trdel z ruliček na kremlole, jsem plechovky raději obalila pečícím papírem a po upečení nejdříve vybalila zahrnutý papír, pak vytáhla bez problému plechovku (sklouzla po papíru bez problémů) a až poté sloupla papír z vnitřku trdla.
Není to žádný fenomenální nápad, určitě to plno lidí dělá také tak, ale třeba se to někomu bude hodit :-)

obalení konzervy
z druhé strany u dna
namotání
vyválení a slisování... :-)
na plechu před pečením
vysunutí konzervy po upečení
U nás je konzerva ideální velikost - nestačila jsem je ani přesunout na stůl :-)))