Domácí kečup



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4kg rajčat na čtvrtky, 40dkg cukru, 2dcl octa, 0,5kg oloupaných jablek na čtvrtky, 0,5kg cibule také na čtvrtky, 20 ks hřebíčku, 20 ks pepře, 15 ks nového koření, 10ks bobkového listu, 2 lžičky sladké či pálivé papriky, 1 lžičku skořice, 3 lžičky soli.

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny přísady smícháme ve velkém hrnci a vaříme 3-4hodiny na mírném ohni, občas promícháme, až se objem zredukuje o třetinu. Ještě horký rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. Plníme do sklenic a sterilizujeme 20min při 100°C.
Dávám do sklenic od kečupu nebo od oliv. Kečup je bez konzervantů, takže vydrží otevřený v lednici max. 14dní. Takže čím menší sklenička, tím je větší šance, že ji stihnete spotřebovat.
Já dělám z jedné skleničky kečupu i rajskou polévku, holky ji milují. Není třeba ji už dochucovat kořením, jen trochu cukru a soli + máslovou zásmažku. A pak jen nastrouhat sýr nebo dát kapání či uvařené těstoviny.
Dobrou chuť :-)