Kuře na citronech s medem

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

• 4 kuřecí prsa (cca po 150 g) • 2 celé citrony • šťáva ze 2 citronů • 2 lžíce medu • 3 lžíce tymiánu čerstvého nebo sušeného • 2 lžíce sójové omáčky • sůl a pepř podle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Citronovou šťávu, sójovou omáčku, 2 lžíce tymiánu a med smícháme v misce vidličkou. Do zapékací misky vložíme lehce osolená kuřecí prsa a přelijeme je směsí. Zakryjeme víkem a vložíme péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů cca na 30 minut. Podle potřeby podléváme horkou vodou. Poté maso ještě poklademe na plátky pokrájenými citrony a posypeme zbytkem tymiánu. Pečeme ještě asi 15 minut dozlatova. V redukčním režimu podáváme s vařenou zeleninou nebo s čerstvým zeleninovým salátem. V udržovacím období doporučujeme rýži basmati.