Teplý kuřecí salát pro štíhlou linii

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na 4 porce potřebujete: 800 g kuřecího masa 12 kusů cherry rajčátek 1 malou cuketu 100 g míchaného listového salátu 1 lžíce hořčice 1 stroužek česneku šťáva z jednoho menšího citronu 50 g zelených fazolek (lusky) ½ šálku bazalky ½ červené cibule 1 lžíce olivového oleje 2 lžíce balzamikového octa (dle vaší chuti)

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:
Do mísy prolisujte česnek, přidejte hořčici a vymačkejte šťávu z citronu – vše promíchejte. Omyjte kuřecí maso a nakrájejte ho na širší nudličky, přidejte ho do misky se směsí a dobře promíchejte, zakryjte potravinovou folií a nechte 30 minut v chladu odpočinout.
V menším hrnci přiveďte k varu mírně osolenou vodu a fazolové lusky povařte 3 minuty, sceďte.
Rozpalte teflonovou nebo grilovací pánev. Kuřecí maso opečte dorůžova, ke konci přidejte fazolové lusky, na kostičky nakrájenou cuketu a červenou cibuli, společně opékejte asi 5 minut.
Do velké salátové mísy vložte listový salát, na půlku překrojená cherry rajčátka. Vše zakápněte olivovým olejem a dle chuti balzamikovým octem, promíchejte.
Na talíře servírujte salát, na něj poklaďte směs s kuřecím masem a ihned podávejte.