♥ Kynuté buchty s tvarohem aneb "Jak šel Honza do světa" - nejúžasnější kynuté těsto na buchty co znám ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350 polohr. mouky, 250g hl.mouky, 100g moučkového cukru, 100ml oleje, 2vejce, špetka soli, citronová kůra. Na kvásek: 1 droždí rozdrobíme do 250ml teplého mléka a přidáme 1 lžíci cukru. Necháme vzejít kvásek a poté zapracujeme do těsta. POZN.: poměr mouky lze upravit dle možností, když zrovna nemáte tolik hladké, dáte obrácenou kombinaci, jde to jakkoliv a pokaždé jsou super. Nejčastěji dávám 400g hl. mouky a 200g polohr. mouky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny sypké suroviny smícháme v míse dohromady, přidáme olej a vejce a nakonec vzešlý kvásek a vypracujeme krásné těsto. Nejdříve míchám vařečkou a poté vysypu těsto na vál či linku a dodělám rukama. Podsypáváme polohrubou moukou. Potom vrátíme zpět do mísy a přikryjeme utěrkou a necháme aspoň hodinu kynout na teplém místě. Lehce jej můžeme poprášit moukou, aby nám lépe vykynulo.
Poté vyválíme placku, vykrajujeme čtverečky o velikosti jak kdo chce velké buchty (já dělala 4x4cm tentokrát), doprostřed dáme lžičku tvarohu anebo marmelády či povidel, máku či ořechů, prostě každý co kdo má rád a zabalíme nejdříve jako šátečky a poté zabalíme i ty ostatní vzniklé růžky, to zabalíme jakoby do pytlíčku, aby nám náplň nevytekla, a klademe na plech těmi růžky dolů, abychom měli zeshora krásné baňaté buchtičky. Pečeme na 180st.asi 30-40min. - záleží na troubě, ale jsou poměrně rychle upečené, tak pohlídat!
Pozn. někdy záleží na tom, jaké jsou vejce a buď přidáme ještě trochu mouky, já tentokrát musela přidat ještě asi 30g anebo trochu mouky ubrat, to uvidíme podle těsta, nesmí se lepit.
Na máslem či jiným tukem, např. sádlem či omegou vymazaný plech klademe buchtičky jednu vedle druhé a potíráme z každé strany olejem, aby po upečení šly krásně od sebe oddělit. Můžeme lehce potřít i vršek a šup s nimi do trouby.
Po upečení můžeme lehce poprášit moučkovým cukrem ale také nemusíme.
Jsou opravdu vynikající!!! I na druhý den jsou jako čerstvě upečené. Stačí je jen poskládat do nějaké umělohmotné dózy, aby nám neokoraly. Přeju Vám dobrou chuť.

...
...zázračně rychle mizí z plechu :-))) jsou vážně nej! Lepší než od maminky...:-)
Dnešní buchtičky už čekají na Natušku, až přijde ze školky domů poo :-) 7.10.2013