LETNÍ LIMETKOVÝ KOLÁČ - osvěžující sladko-kyselá chuť bez lepku a bez laktózy do dortové formy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS: 250g bezlepkových nejlépe máslových sušenek(dám ty, co mám doma viz.foto) a cca.80g másla NÁPLŇ: 150g másla, 130g třtinového cukru, 4 limetky(nejlépe s chemicky neošetřenou kůrou), 5 žloutků+1-2 celé vejce(podle velikosti a podle toho, kolik jich zrovna mám doma:-) VRCHNÍ VRSTVA: 5 bílků a 75g bílého cukru krystal

POSTUP PŘÍPRAVY

V kuchyňském robotu rozdrtit sušenky, rozehřát máslo a smíchat se sušenkovou drtí(pokud nemáte máslové sušenky, ale nějaké sušší, tak přidat víc másla), směs nasypat a dobře upěchovat do dortové formy vystlané peč.papírem.
V hrnci rozpustit máslo s třtinovým cukrem, přilít rozšlehané žloutky, šťávu a kůru z limetek a za stálého míchání na mírném plameni počkat až zkoustne(je to opravdu chvilička), nalít na sušenkovou drť a péct 20 minut na cca.170 stupňů(podle typu trouby samozřejmě)
Ušlehat bílky s cukrem, nanést na koláč a zapékat(cca.200 stupňů) dokud nebude povrch zlatý, koláč podávat vychlazený.

Omlouvám se za tu nahlodanou titulní fotku, ale než jsem ho stihla pořádně vyfotit, tak zmizel:-)

Holky, kdo má BZL dietu, mrkněte v mých receptech i na bábovku, je opravdu luxusní,o)

Jakékoliv sušenky-lze použít normální i bezlepkové-podle toho, kdo přijde na návštěvu:-)
Rozdrcené sušenky smíchané s rozpuštěným máslem
Upěchovat drť do dortové formy
Uvařená limetkovo-vajíčková směs
Po 20-ti minutách pečení
Rovnoměrně naneseme sníh
Zapéct sníh, vychladit a pak už si jen vychutnávat osvěžující kombinaci chutí