Kuřecí bábovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 balení kuřecího masa (nejraději používám stehenní řízky), 4-5 vajíček, plátkový sýr (může být i strouhaný, apod.), 1-2 špekáčky, plátky anglické slaniny, červená kapie, hrášek.

POSTUP PŘÍPRAVY

Formu na bábovku si obložím papírem na pečení. Kuřecí maso si nařežu na tenké plátky, osolím a opepřím, pak masem obložím dno i boky formy. Na maso položím sýr, na tenké plátky nakrájný špekáček, hrášek, na to rozklepnu vajíčka, pak dám další plátky špekáčku (nemusí být, u nás to děti milují, proto dávám dvě vrstvy) a celé to uzavřu plátky slaninky. Přikryju to zbylým masem, přikryju alobalem a dám péct do dobře vyhřáté trouby. Když je trouba předem vyhřátá, tak peču na 250` asi 1,5 hodiny, posledních deset minut bez alobalu.

Když máte malé kousky masa, tak se vám při krájení bude bábovka trhat, nejlepší jsou tenké větší kousky masa, pak mi bábovka drží dobře. Pokud máte málo masa, tak si boky formy můžete obložit špekáčkem. Dovnitř bábovky si můžete dát i jiné dobrůtky, uvedla jsem to tak, jak to milují naše děti.

.