Masová polévka se sýrem tofu (4 porce)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100 g hovězího libového masa, 1 lžička oleje, 80 g mrkve, 150 g pórku, 50 g celeru, 50 g uzeného tofu, 1 bílek, sůl, mletý černý pepř, drcený kmín, 1 lžička sójové omáčky

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept je z knížky vaříme chutně a přece hubneme.
Hovězí maso nakrájíme na kostky a prudce osmažíme na oleji. Osolíme, jemně posypeme drceným kmínem, zalijeme 7,5 dl vody a na mírném ohni vaříme 20 minut. Přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, očištěný a nakrájený celer, omytý a nakrájený pórek a uvaříme doměkka. Do vroucí polévky přidáme na hranolky nakrájený sýr tofu, do 1,2l dolijeme vodou, okořeníme mletým černým pepřem, ochutíme sójovou omáčkou a krátce povaříme. Za stálého míchání přes vidličku přilijeme rozšlehaný bílek a povaříme.

Celkem : 1272KJ
1 porce : 318KJ