Kančí hřbet se švestkovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kančí hřbet (kotleta) švestková povidla 250g ,máslo 80g, mouka hl., sůl, pepř, kousek celé skořice, půl kávové lžičky ml. zázvoru, kousek citronové kůry, červené víno suché, polévkovou lžíci rumu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso upečeme do mněka zvlášť (je-li starší uděláme je v tlakovém hrnci)

Omáčka- z másla a mouky uděláme jíšku, rozředíme vínem a vymícháme do hladka.
Přidáme povidla, pepř ,sůl podle chuti, citronovou kůru,skořici , zázvor,(máme-li sušené švestky tak můžeme taky přidat) a povaříme.
Omáčka by měla být hodně hustá. Nakonec vyndáme citr. kůru a skořici a vmícháme rum, zakápneme trochou citronové šťávy.

Podávamé s opečeným bramborem.

Omáčku můžeme podávat i k vepřovému masu, nebo uzenému.