Marokánky opravdu luxusní z fík a sušených třešní



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

- 1/4 l mléka, 40g másla, 160 g cukru včetně vanilkového, 40g hrubé mouky - 80g lískových ořechů, 80g mandlí, 80g rozinek, 60g sušených třešní, 100g fík, 60g pomerančové kandované kůry a 60g kandovaného ovoce - čokoládová poleva (dělám z ledových kaštanů)

POSTUP PŘÍPRAVY

Ve vodní lázni uvaříme hustý pudink z první části surovin a necháme vychladit. Mezitím si nasekáme na malé kousky (ručně) ořechy, mandle, fíky a ovoce a všechno i s pudinkem smícháme v tuhou směs. Uděláme menší placičky a upečeme. Po vychladnutí natřeme upečenou stranu placiček čokoládovou polevou a dáme do chladu ztuhnout.

K tomuto poměru ořechů a ovoce jsem dospěla dlouhým zkoušením, kdy jsem do marokánek dávala původně vlašské ořechy a buráky a kandovanou pomerančovou kůru s kandovaným ovocím, ale furt to nebylo ono, nakonec jsem ořechy nahradila z půlky lískovými oříšky a z půlky mandlemi, zmenšila poměr rozinek (ve větším množství v marokánkách na mě působí vysušeně), a nahradila je fíky a třešněmi, které placičkám dodávají opravdu luxusní svěží chuť.

.
.