Vývar z hovězího masa s krupicovými noky (pomalý hrnec)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Hovězí maso na polévku, polévková zelenina - čím více druhů, tím lépe, česnek, cibule, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list

POSTUP PŘÍPRAVY

Do pomalého hrnce vložíme očištěnou zeleninu, koření i omyté maso, osolíme a zalejeme vodou, vše má být ponořeno. Zakryjeme poklicí a pustíme hrnec na stupeň 1 na 7-8 hodin. A to je vlastně vše.
Měkké maso vyjmeme, polévku přecedíme a dáme upravíme běžným způsobem.
Dlouhým, táhlým varem docílíme úžasně chutnající vývarek.

Krupicové noky

20g másla
1 vejce
60g krupice
sůl


Máslo dobře rozmícháme s vejcem a solí. Přimícháme krupici a hmotu necháme asi 15 minut stát. Potom lžící vykrajujeme menší noky, které zavařujeme do mírně vroucí polévky. Dělejte opravdu menší, já dělala zbytečně velké a ony se varem ještě zvětšily :-).

Dobrou chuť !!!