Krkovička po maďarsku - z pomalého hrnce



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Plátky vepřového masa dle zvyklostí a chuti - já měla krásnou krkovičku .... a více v popisu přípravy.....

POSTUP PŘÍPRAVY

Na pánvičce si opečeme dobrou slaninku, na ni dáme na kostičky krájenou cibulku a drobně nakrájenou červenou kápii. Přidáme drcený kmín a směs trošku opepříme.

Tento základ vložíme do pomalého hrnce a vytvoříme z něho takové lůžko pro masíčko. Maso (já měla krásnou krkovičku nakrájenou na plátky) nakrájíme po obvodu, lehce naklepeme, osolíme po obou stranách, trošku opepříme a potřeme obyčejnou hořčicí. Toto maso vložíme do pomaláčku a zapneme na HIGH na cca 4 hodiny. V polovině času maso otočíme a víc si toho nevšímáme.

Po uplynutí doby je masíčko měkkounké a úžasně chutné. Opatrně plátky vyjmeme a udržujeme v teple. Výpek slijeme do druhého kastrolu a dle potřeby zahustíme troškou hl. mouky smíchané s vodou. Řádně provaříme a servírujeme.