nejlepší donuty a nebo plněné koblihy?Vyberte si obojí je výborné



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Dlouho jsem hledala,zkoušela a konečně donuty co chutnají jinak než české koblihy Inspirovali mě české buchty od Bonvivani.sk ,které jsou dokonalé cca 24ks 500-600g polohrubé mouky(doporučuji dát 500 a přisypávat podle potřeby 350ml vlažného mléka 80g másla rozpuštěného 80g cukru větší špetka soli 1 žloutek 1/2 droždí 2 lžíce rumu 1 lžička vanilkové tresti (nebo aroma)

POSTUP PŘÍPRAVY

****v albu mám nový recept na tuto pochoutku a jsou ještě jemnější a nadýchanější***
Vypracujeme těsto,které necháme kynout.Dáme na vál a rozválíme na plát,vykrajujeme donutky (těsto jsem měla vysoké 1,5cm) a používám tvořítko z tescomy
Vykrojené necháme chvíli kynout než se rozpálí olej(mám sklokeramickou desku a sporák na 6 stupňů,smažila jsem na 3 stupeň,velmi pomalu a několikrát otáčet,určitě můžou být i světlejší,ještě jsem u toho trochu pracovala tak některé jsou malinko tmavší než jsem chtěla,až budu stát přímo u koblih budou dokonalé,ale nedalo mi to a musela jsem se hned podělit o výsledek,protože z toho mám opravdu velikou radost.
Ze stejného těsta jsem udělala nejmladšímu i pár koblížků s marmeládou a výsledek delikatesa.
Snad budou chutnat i vám