Špenátové plněné knedlíky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

15 dkg aspoň den starých rohlíků nebo toustový chleba, 100 ml mléka, 30 dkg mraženého sekaného špenátu, 15g másla, malá cibule, stroužek česneku, 1 vejce, sůl, pepř, špetka muškátového ořechu, 1-4 lžíce hrubé mouky, mozzarella (třešinky nebo velkou rozkrájet), Gran Moravia (Grana Padano či podobný typ sýru)

POSTUP PŘÍPRAVY

Na másle zpěnit najemno nakrájenou cibulku i česnek. Podusit špenát a nechat ho okapat, ev. trošku "vyždímat". Když je vlažné lehce promixovat.
Rohlíky nebo veku nakrájet na malinké kostičky, cca 4/5 kostiček zalít mlékem a přidat vejce. Přidat špenátovou směs a zbytek suchých kostiček, přidat zbylé ingredience a tvořit knedlíky, do kterých balíme mozzarellu. Vyjde na 8 knedlíků. Můžete vařit ve vodě, v páře nebo péct potřené olejem v troubě. Podáváme polité máslem a posypané nastrouhaným sýrem. Nám nejvíc chutnají upečené (cca 15 min na 180 st.).

Takto pečený
uvařené knedlíky