Králík na bílém víně, špenátové noky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 - 4 porce králíka, 70g špeku, 2 stroužky česneku, 1 - 2 lžíce másla, čerstvý rozmarýn, sůl, pepř, šťáva z 1/2 malého citrónu, 200ml bílého vína, 100 - 200ml drůbežího vývaru. NOKY: mražený špenát (protlak nebo sekaný), 2vejce, 1 stroužek česneku (nebo sušený), sůl, polohrubá mouka (asi 18 - 20 lžic)

POSTUP PŘÍPRAVY

Osolené maso potřeme směsí česneku, rozpuštěného másla, nadrobno nakrájeného rozmarýnu, soli, pepře a citrónové šťávy. Necháme chvíli odležet. Posypeme kostičkami špeku, zalijeme asi 1/2 vývaru a vína a pečeme přikryté na 180 C asi 2 - 2,5 hod, podle potřeby doléváme víno a vývar. Poté dopečeme odkryté dozlatova. NOKY: špenát necháme rozmrazit, slijeme přebytečnou vodu a přidáme ostatní ingredience. Vaříme v osolené vodě, dokud noky nevyplavou.

...
...
...
...
...
...