Mandarinkové řezy s jogurtem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 4 vejce, 250 g cukru moučka, 100 ml studené vody, 100 ml oleje, 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 2 PL kakaa. Náplň: 2 mandarinkové kompoty, 1 PL cukru krupice, 2 vanilkové pudinkové prášky. Krém: 500 g bílého selského jogurtu Hollandia, 500 g tvarohu ve vaničce, 100 g cukru moučka, 1 PL citronové šťávy, 6 želatinových plátků. Dále: strouhaný kokos na posypání, 1 mandarinkový kompot, kousek čokolády a 100% tuku.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bílků a malé části cukru ušleháme pevný sníh. Zbytek cukru vyšleháme se žloutky do pěny, k tomu přidáváme za stálého šlehání vodu, olej a prosátou mouku s práškem. Ručně vmícháme sníh. Polovinu těsta natřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a cukrářskou stěrkou zarovnáme. Do zbývajícího těsta zamícháme kakao, rozpuštěné v trošce vody a těsto opatrně naneseme na světlou část. Upečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut, pak korpus necháme vychladnout.

Mandarinkové kompoty nalijeme do odměrky, rozmixujeme tyčovým mixérem a doplníme vodou (nebo šťávou z třetího kompotu) do 800 ml. Uvaříme s cukrem a pudinkovými prášky jako pudink, ihned horké nalijeme na korpus a necháme vychladnout.

Jogurt, tvarohy, cukr a citronovou šťávu zamícháme nebo krátce prošleháme. Želatinové plátky namočíme na 10 minut do několika lžic studené vody a na slabém ohni za stálého míchání rozpustíme. Do želatiny vmícháme 2 lžíce krému a vše vlijeme za stálého míchání do celého krému. Krém nalijeme na mandarinkové želé, zatřepeme plechem, lehce posypeme kokosem a necháme v ledničce ztuhnout nejlépe do druhého dne.

Nakrájíme řezy a ozdobíme mandarinkou namočenou v rozpuštěné čokoládě.