Karbanátky z dýně Hokaido



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Slupky zbavená dýně, nahrubo nastrouhaná, množství cca 500g a klidně více;-), 3stroužky nalisovaného česneku zbavené klíčku, 2-4 lžičky majoránky, sůl, 1 lžička drceného kmínu, 1PL koření Bramborák od Vitany, 3-4 hrsti ovesných vloček, 4 vejce, 2-3 PL zakysané smetany, trochu strouhanky a hladké mouky na zahuštění těsta. Kořeňte dle vaší chuti!

POSTUP PŘÍPRAVY

Do mísy dáme všechny suroviny, vločky doporučuji předem na chvilku namočit do teplejší vody a když mámě těsto hotové a ochucené, tvoříme karbanátky a smažíme. Hokaido se nemusí předem nijak tepelně upravovat, je rychle měkkoučká.
Přílohou může být např. těstovinový salát se zeleninou:)

Dobrou chuť!