K 50. výročí svatby



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kefír (500 ml), 350 gramů cukru krupice, 350 gramů polohrubé mouky, 1 rovná lžíce sody, 2 vejce, 100 ml oleje, 2 lžíce kakaa a hrst strouhané čokolády. Náplň: 2x smetana ke šlehání, 2x mascarpone, kompot vypeckovaných třešní, 3 lžičky Solamylu. Na polevu: 125 ml smetany ke šlehání, 100 g čokolády na vaření. Smartflex velvet.

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny sypké přísady na korpus promíchat, přidat tekuté a dobře zpracovat. Těsto je řídké. Nalít do dortové formy, upéct - 180 st.
Vychladlý prořezat a potřít třešňovým želé - smíchat Solamyl se šťávou z dobře okapaných třešní a za stálého míchání metličkou tekutinu provařit - nechat vychladnout.
Potřít krémem - vyšlehaná šlehačka + mascarpone, poklást třešněmi, zakrýt krémem a přiklopit patrem. Opakovat dle počtu prořezů.
Řezat velmi opatrně - korpus je křehký. Hotový dort prochladit a ozdobit dle svého.

Inspirací mi byly: Liba G. (liba1963) a Lucie F. (VERONIKA) ID 50351 - děkuji :-*

- do krému jsem ještě pokrájela čokoládu
- příprava kytiček - na vytvrdnutí posloužily špunty
- a ty samé špunty se hodily i při dokončení kal ;-)