OSVĚŽUJÍCÍ ZMRZLINA REBARBORA + JAHODY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g rebarbory, 170 g jahod, 250 g tvarohu (může být i vaničkový), 250 g zakysané smetany, 150 g třtinového cukru (může být i bílý)

POSTUP PŘÍPRAVY

Rebarboru oloupeme a nakrájíme na cca 1,5 cm kousky, které vložíme do kastrůlku. Zasypeme ji cukrem a pozvolna vaříme, nepodléváme vodou, rebarbora si pustí svoji šťávu. Za občasného zamíchání vaříme cca 20 minut, až rebarbora změkne. Do vychladlé rebarbory dáme jahody a rozmixujeme do hladké kaše. Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou, přilijeme rozmixovanou směs a vše ještě jednou důkladně promícháme. Naplníme do připravených formiček a vložíme do mrazáku. A druhý den je zmrzlina hotová :-).
Z uvedeného množství připravíme cca 11 kusů zvířátkových nanuků.

Rebarboru oloupeme a nakrájíme na cca 1,5 cm kousky, které vložíme do kastrůlku. Zasypeme ji cukrem a pozvolna vaříme
Nepodléváme vodou, rebarbora si pustí svoji šťávu.
Za občasného zamíchání vaříme cca 20 minut, až rebarbora změkne.
Do vychladlé rebarbory přidáme jahody.
A rozmixujeme do hladké kaše.
Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou, přilijeme rozmixovanou směs.
Vše ještě jednou důkladně promícháme.
Naplníme do připravených formiček.
Formičky uzavřeme a narovnáme na rovný tác.
Vložíme do mrazáku.
A druhý den je zmrzlina hotová :-)
Z uvedeného množství připravíme cca 11 kusů zvířátkových nanuků. DOBROU CHUŤ :-) !!!