OSVĚŽUJÍCÍ ZMRZLINA REBARBORA + JAHODY
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250 g rebarbory, 170 g jahod, 250 g tvarohu (může být i vaničkový), 250 g zakysané smetany, 150 g třtinového cukru (může být i bílý)
POSTUP PŘÍPRAVY
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na cca 1,5 cm kousky, které vložíme do kastrůlku. Zasypeme ji cukrem a pozvolna vaříme, nepodléváme vodou, rebarbora si pustí svoji šťávu. Za občasného zamíchání vaříme cca 20 minut, až rebarbora změkne. Do vychladlé rebarbory dáme jahody a rozmixujeme do hladké kaše. Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou, přilijeme rozmixovanou směs a vše ještě jednou důkladně promícháme. Naplníme do připravených formiček a vložíme do mrazáku. A druhý den je zmrzlina hotová :-).
Z uvedeného množství připravíme cca 11 kusů zvířátkových nanuků.
|
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na cca 1,5 cm kousky, které vložíme do kastrůlku. Zasypeme ji cukrem a pozvolna vaříme |
|
Nepodléváme vodou, rebarbora si pustí svoji šťávu. |
|
Za občasného zamíchání vaříme cca 20 minut, až rebarbora změkne. |
|
Do vychladlé rebarbory přidáme jahody. |
|
A rozmixujeme do hladké kaše. |
|
Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou, přilijeme rozmixovanou směs. |
|
Vše ještě jednou důkladně promícháme. |
|
Naplníme do připravených formiček. |
|
Formičky uzavřeme a narovnáme na rovný tác. |
|
Vložíme do mrazáku. |
|
A druhý den je zmrzlina hotová :-) |
|
Z uvedeného množství připravíme cca 11 kusů zvířátkových nanuků. DOBROU CHUŤ :-) !!! |