Citronová buchta - Babeta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

190 gr polohr. mouky 165 gr cukr moučka 3 žloutky + 1 bílek 75 ml ohřátého mléka 75 gr rozpuštěného másla 1 prdopeč vanilkový cukr šťáva z 1/2 citronu 1 a 1/2 lžičky citronové aroma

POSTUP PŘÍPRAVY

Původní recept jsem našla na netu, ale vzhledem k tomu, že nemám ráda olejové buchty a poslední dobou mi vadí i se sněhem, jsem si recept trochu poupravila.\r\nJinak postup je stejný jako u jiné piškotové buchty. Jen místo horké vody jsem dala mléko a místo oleje rozpuštěné máslo. Nakonec jsem vmíchala sníh jen z jednoho bílku. A stačilo, těsto bylo krásně nadýchané.\r\nPekla jsem ve formě na chlebíček na 170°C cca 40 minut.

Po upečení buchtu hojně posypat moučkovým cukrem. Po uležení druhý den chutná jako opravdová Babeta, co si pamatuji z dětství.