JAHODOVÁ BUBLANINA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

375 g polohrubé mouky, 375 g cukru krupice, 150 ml oleje, 150 ml vody, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, citrónová kůra, 6 ks žloutků + sníh z 6 žloutků.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdříve promícháme všechny suché přísady - mouku s cukrem (krupicí a vanilkovým), práškem do pečiva, citrónovou kůrou. Po té přidáme žlutky, olej a vodu a vše důkladně promícháme. Mezitím si v další misce ušleháme bílky do tuhém sněhu.\r\nSníh po té zlehka vmícháme do připraveného těsta, je lepší promíchat už jen ručně. Vlijeme do středně velkého pekáčku vymazaného olejem a vysypaného strouhankou (nebo hrubou moukou), těsto uhladíme stěrkou. Poklademe jahody a pečeme na 160 stupňů cca 40 minut. Před koncem pečení vyzkoušíme špejlí, zda je bublanina již upečená. Když se těsto na špejli lepí je potřeba čas pečení prodloužit.\r\nPo vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat :-) DOBROU CHUŤ!

Nejdříve dáme do mísy všechny suché přísady - mouku s cukrem (krupicí a vanilkovým), práškem do pečiva, citrónovou kůrou.
Po té promícháme.
Přidáme 6 žloutků.
Přilijeme olej a vodu.
Promícháme.
V další misce ušleháme z 6 bílků tuhý sníh.
Sníh přidáme k těstu.
A zlehka promícháme.
Těsto vylijeme do vymazaného pekáčku a stěrkou uhladíme.
Jahody poklademe na těsto a dáme péct.
Pečeme při 160 stupních cca 40 minut. Před koncem pečení si špejlí ověříme, zda těsto v celé vrstvě upečené.
Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat :-) DOBROU CHUŤ!