Broskvičky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

850-1000 g hl. mouky 4 vejce 400 g moučkového cukru , 200 ml oleje, 250 ml bílého jogurtu,1 lžička amonia 1/2 lžičky jedlé sody. náplň: 250 g másla, 600 ml mléka, 2 vanilkové pudinky (v orig. receptu Zlaté klasy), 2 vanilkové cukry, 2 lžíce moučkového cukru, 1/2 lžičky broskvového (meruňkového) aroma dále: plechovka broskvového kompotu, žlutá a růžová potravinářská barva, cukr krupice, marcipánové lístky a stopky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Do mísy dáme 850 g mouky, přidáme všechno ostatní a promícháme. Vysypeme na vál a rukama vypracujeme hladké těsto. Podle potřeby podsypáváme zbylou moukou. Těsto necháme hodinu odpočinout v chladničce.\r\n\r\nZ odpočatého těsta děláme pookoule a klademe je na pečpapírem vyložený plech. Pomohla jsem si formičkami na perníkové koule, do moukou vysypané formičky jsem vmáčkla kuličku těsta a vyklopila.\r\n\r\nPečeme asi 20 minut na 180-190 st. C.\r\n\r\nZ ještě vlažných polokoulí vydlabeme lžičkou vnitřek, aby byly duté. Dutiny naplníme krémem, vmáčkneme kousek broskve a dvě polokoule slepíme k sobě. Dáme do ledničky ztuhnout. Šťávu z kompotu rozdělíme do dvou misek. Jednu obarvíme nažluto, druhou narůžovo. Ztuhlé broskvičky namočíme z jedné strany do žluté šťávy, vyválíme v cukru, z druhé strany do růžové a opět vyválíme v cukru. Mezi poloviny zasuneme lístek a stopku a uložíme do papírového košíčku.\r\n\r\nKrém: z mléka, pudinků a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Máslo se dvěma lžícemi moučkového cukru vyšleháme do pěny, zašleháme vychladlý pudink a aroma. Vešleháme cca 7 vrchovatých lžic drobků vydlabaných z polokoulí. Podle chuti můžeme dosladit. (Podle mě zbytečné, s tím obalením v cukru je to sladké až až)