Kokosové řezy se sametovým čokoládovým krémem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kokosové těsto: 7bílků, 15 dkg cukru, 10 dkg polohrubá mouka, 30 dkg kokos, prášek do pečiva............. Čokoládový krém: 7 žloutků, 3 lžíce moučka cukru,6 lžic mléka, 6 lžic kakaa, 25 dkg másla, rum.

POSTUP PŘÍPRAVY

Bílky s cukrem ušleháme dotuha a postupně přidáme ostatní. Dáme na vysypaný plech kokosem nebo na pečící papír a pečeme při cca 160°C 10-15min do zrůžovění.

Krém: všechny suroviny šleháme nad párou či ve vodní lázni 15-20minut. Krém pěkně zhoustne. Po zchladnutí přišleháme máslo a rum dle chuti. Šleháme dlouho, aby se krém pěkně nadýchal. Krém dáme na vychladlý korpus. Zdobíme dle fantazie čokoládou, kokosem nebo sekanými oříšky.