Dvojité šlehačkové řezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 5 vejce, 2 lžíce kakaa, 10 dkg polohrubá mouka, 10 dkg cukr moučka ....................... Světlá náplň: šlehačka, 30g cukru, ztužovač šlehačky ......................... Tmavá náplň: šlehačka, 100g čokoláda na vaření (nebo ledové kaštany)

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Pomalu přišleháváme žloutky a pak i ostatní suroviny. Upečeme na menším plechu vyložené pečícím papírem při 180°C 10 minut. Vychladlý korpus rozkrojíme napůl.

Světlá šlehačka: šlehačku vyšleháme s cukrem a ztužovačem.
Tmavá šlehačka: den předem šlehačku povaříme, přidáme čokoládu a necháme rozpustit. Necháme zchladnout a dáme do lednice. Druhý den ušleháme. Čokoládu může nahradit ledové kaštany nebo kakao.

Na jednu půlku vychladlého korpusu dáme tmavou náplň, na to natřeme světlou šlehačkovou náplň a přiklopíme druhou půlkou těsta. Můžeme polít čokoládovou polevou a ještě ne zcela ztuhlé nakrájíme. Ztuhlé bysme moučník při krájení poničili. Já dnes čokoládu nedávala.

Pro větší rodiny doporučuji udělat rovnou z dvojité dávky.