Hovězí plátky na houbách -labuznik.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

•4 plátky zadního hovězího •sůl •pepř •plnotučná hořčice •hladká mouka •cibule •1 stroužek česneku •sušené houby •smetana ke šlehání nebo zakysaná smetana

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso trochu naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme, opepříme, na jedné straně potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. V papiňáku rozehřejeme trochu tuku a osmahneme cibulku – jen dosklovata a dáme opéct maso z obou stran. Potom podlijeme a uvolníme přichycenou mouku. Přidáme namočené houby a nasekaný česnek. Zavřeme hrnec a dusíme. Musíme kontrolovat, aby se nepřipálila mouka. Když je maso měkké přidáme smetanu a pokud je potřeme ještě zahusíme. Můžeme dochutit masoxem.