STERILOVANÝ FAZOLOVÝ SALÁT



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg suché malé bílé fazole - namočit den předem, uvařit (možno fazole namíchat já dělám ze 3-4 druhů, barev a velikostí - malé bílé, fialové, strakaté, velké bílé....:-) ....uvařit zvlášť, použít i s vodou, ve které se vařily, po uvaření osolit +1 kg papriky, vykrájené, na kostičky cca 1,5x1,5 cm....udusit +1kg rajčat, nakrájet taktéž...udusit do měkka. +1kg cibule, na větší kostky...udusit možno i najednou s aprikami. NÁLEV: Svařit 2 dcl octa, 200 g cukru, 50g deka, 1 dcl olivového oleje - přecedit, použijeme bez kuliček hořčičného semínka)

POSTUP PŘÍPRAVY

Fazole zvlášť uvařit a zeleninu podusit, připravit nálev, smíchat a přidat nálev přes cedník. Dochutit dle zvyklostí a chuti (obvykle už není třeba), možno přiostřit chili. Naplnit do skleniček, nebojte se, když je směs trochu řidší, sterilovat cca 30 min. při 180 st. Je to luxusní chuťovka jen tak k pečivu za studena, my dáváme i pod maso, nebo jako samostatné jídlo a rychlý oběd s párkem nebo klobáskou a pečivem. Dobrou chuť:-)