Jemná tvarůžková pomazánka - pro milovníky syrečků



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 1 balení olomouckých tvarůžků, 1 pomazánkové máslo, menší cibule, nebo jarní cibulka, mletý kmín na špičku nože, sůl, půl lžičky sladké práškové papriky, 1-2 trojúhelníčky taveného smetanového sýru, 2 plátky změklého másla, drobně nakrájená pažitka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nějakou dobu jsem pátrala po receptu na chutnou tvarůžkovou pomazánku, nakonec jsem ji postupně dotvořila do téhle podoby. A pro nás doma je to i s čerstvým chlebem velká pochoutka.

Postup: Nejprve necháme tvarůžky pořádně zaležet. Jak to uděláme? Vložíme celé balení do zavařovací sklenice s víčkem a uzavřené je zhruba 1-2 dny necháme v pokojové teplotě dozrát. Takhle postupuji u všech syrečků podobného typu-pivní sýr, romadúr….

Potom tvarůžky rozbalíme, vložíme do větší misky s jemně nakrájenou cibulí, vidličkou rozmačkáme a přidáme ostatní suroviny. Velmi dobře pomazánku promícháme a nakonec ji napěchujeme do menší misky, zakryjeme talířkem a vložíme do ledničky. Několik hodin ještě necháme navzájem všechny suroviny chuťově propojit.

Přeji dobrou chuť.