Hovezí guláš-vareni.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 lžíce mletá sladká paprik, 300 g,cibule, 3 lžíce,majoránka, 750 g,hovězí maso přední, 2 lžíce,hladká mouka,- 3 stroužků,česneku, podle chuti  mletý pepř,  sůl,  chilli paprička, podle potřeby  sádlo,  brambory,  rajský protlak

POSTUP PŘÍPRAVY

Na pravý hospodský guláš použijeme hovězí maso přední nebo kližku. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.

Cibuli osmahneme na sádle nebo oleji, smažíme tak dlouho, dokud není opečená téměř dohněda. Posypeme 2 lžícemi papriky, přidáme rajský protlak nebo rajče bez slupky a semen, přisypeme 2 lžíce hladké mouky. Chvilku ještě necháme osmahnout a trochu podlijeme vodou.

Maso nakrájené na větší kousky (cca 3 x 3 x 3 cm) vložíme do základu, aby se v něm obalilo. Osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci majoránky a zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené. Dusíme doměkka. Průběžně do guláše přiléváme podle potřeby horkou vodu. Ochucujeme majoránkou. Pokud guláš ještě potřebuje zahustit, najemno nastrouháme do guláše bramboru a vaříme ještě půl hodiny. Lze zahustit i nadrobno pokrájenou chlebovou střídou, pak zahušťujeme až 10 minut před koncem varu. Nakonec dochutíme pravý hospodský hovězí guláš podle chuti česnekem, solí, pepřem a majoránkou.