Moje rybí vánoční polévka, už roky ji dělám i pro naše kamarády

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Hlavy z kapra (bez očí),jikry, mlíčí, mrkev, celer, petržel,máslo, hl. mouku, 1 bobkový list, 3 kuličky pepře, 3 kuličky nového koření, vegetu, špetka muškátového květu, zelená petrželka

POSTUP PŘÍPRAVY

Do studené vody si dám vařit oprané hlavy s mlíčím a jikrami, osolím, dám nové koření, bobkový list, pepř a uvařím do měkka. Vyndám maso a vývar přecedím. Maso oberu, pokrájím spolu s mlíčím a jikrami. V katrolu si rozehřeji máslo a na něm osmahnu nastrouhanou zeleninu, zaliji vývarem z kapra a vařím do měkka. Mezitím udělám máslovou jížku a polévku s ní zahustím. Přidám pokrajené masíčko, dochutím muškátovým květem, zelenou petrželkou, vegetou, můžeme zjemnit smetanou. Kdo chce může i krutonky z housky na másle smažené. Mňam už se těším.