Kandovaný zázvor



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zázvor,voda,krystalový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

zázvor oloupeme,omyjeme a nakrájíme na silnější plátky,odvážíme - na 10dkg zázvoru dáme 1dc vody.Zázvor v čisté vodě povaříme pod pokličkou 20 minut (kdo nechce mít zázvor příliš pálivý,vodu slije a dá novou a k té pak přidá cukr) a přidáme cukr (na 10dkg zázvoru 10dkg krystalového cukru) a znovu povaříme 20minut.Pod pokličkou necháme vychladnout a stát celý cen,za 24hod znovu povaříme 20 minut,necháme vychladnout a odstát dalších 24hod a třetí den naposledy povaříme 20minut,pod pokličkou necháme vychladnout a pak zázvor usušíme.Já předsuším v troubě (cca na 50°C zhruba hodinu) a pak dosouším na sítech na topení.Je to pracnější,zázvor se hodně "smrskne" ale je moc výborný.Kdo má rád hodně sladké,před sušením může zázvor obalit v krystalovém cukru

***
***