Smetanové vepřové ragú-TOPRECEPTY.CZ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 500 g vepřové plece, 1 lžíci sádla nebo oleje, 1 cibuli, 100 ml smetany ke šlehání, 300 ml vývaru, 1 stroužek česnek , kousek mrkve, kousek cukety, 5-6 kapustiček ( zeleninu můžeme použít i jinou ), 1/2 červené papriky, 1 lžíci rajčatového protlaku, solamyl nebo instantní jíšku, sůl , pepř ,papriku sladkou, papriku pálivou

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu


Na sádle lehce osmažíme cibuli, přidáme česnek a maso necháme zatáhnout. Podlijeme polovinou vývaru a dusíme asi 15-20 minut pod pokličkou, při zmírněné teplotě.

Občas promícháme a podle potřeby podlijeme vývarem. K masu přidáme zeleninu, nakrájenou na menší kousky, pod pokličkou podusíme na skus, přidáme protlak a zalijeme smetanou, ve které jsme dle potřeby rozmíchali 1-2 lžičky solamylu.

Bez pokličky povaříme, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíkem.